ScienceOnlineLeiden

Blog

Wat heb jij met planten? Praat mee op 18 mei!

Martine Oudenhoven - 11 mei 2017, 0 1646

Wat heb jij met planten? Praat mee op 18 mei!

Heb je dit jaar een poging gedaan om AH moestuintjes op te kweken? Wandel je graag in een park of in de natuur? Heb je vandaag een boterham gegeten?

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar planten vormen een belangrijk onderdeel van je leven. Wetenschappers schatten dat er maar liefst 250.000 soorten zijn op de aarde. Planten zijn de hoofdleveranciers van voedsel voor mensen en dieren. Ook verbeteren planten het klimaat in je woonkamer, of in de stad waar je woont. Ze schijnen zelfs creativiteit te bevorderen. Zo kan ik nog wel even doorgaan… Waar het op neerkomt: planten verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. En dat gebeurt tijdens de Fascination of Plants day op 18 mei 2017: een dag waarop wereldwijd allerlei evenementen worden georganiseerd over planten. 

Praat online mee op 18 mei

We nodigen je graag uit om op 18 mei online mee te praten over planten. Hoe? Heel simpel, door een of meer van de volgende acties: 

  • Post op Twitter of Facebook een foto/tekening/weetje of iets anders over planten en gebruik de hashtags #SciO071 en #plantday
  • Vertel wat jij persoonlijk interessant of mooi vindt aan planten in 140 tekens op Twitter, en gebruik de hashtag #myplantstory
  • Volg de genoemde hashtags, antwoord en retweet!

We zien je graag op Twitter en Facebook op 18 mei! Wij zullen er zijn!

PS nog even de links naar ScienceOnline Leiden op Facebook en ScienceOnline Leiden op Twitter