ScienceOnlineLeiden

Blog

Unconference #2 ScienceOnline Leiden, 22 mei 2014

Annette ter Haar - 11 november 2014, 1 1521

Unconference #2 ScienceOnline Leiden, 22 mei 2014

Offline bij elkaar komen om te praten over online wetenschapscommunicatie, waarbij iedereen welkom is en er door onverwachte ontmoetingen nieuwe ideeen ontstaan: dat was het doel van deze Unconference.

Het Kamerlingh Onnes gebouw, ooit het koudste plekje op aarde, bood nu ruimte aan een hartverwarmende ontmoeting van mensen die vol passie met wetenschap bezig zijn.

Meet & Mix

In gesprek gaan met deelnemers die je nog niet kent: dat was de opdracht die het ontvangstcommittee bij binnenkomst gaf. En dan meteen maar met de billen bloot: wat is de grootste blooper die je ooit op het gebied van sociale media hebt begaan?

Make & Master

In deze workshops draaide het om social media, apps en infographics: hoe gebruik je ze, hoe maak je ze en hoe bereik je het ware meesterschap?

Break & Broodjes

Samen eten is ‘s werelds beste manier om elkaar te leren kennen en ideeen uit te wisselen.

Listen & Learn

Wie nog niet via web of tv kennis had gemaakt met de Universiteit van Nederland, kreeg nu van initiatiefnemer Marten Blankesteijn te horen hoe hij samen met Alexander Klöpping een zo’n breed mogelijk publiek enthousiast  maakt voor wetenschap. Het vinden van inspirerende hoogleraren en ze coachen om binnen het format hun verhaal te doen, vormt de kracht van de Universiteit van Nederland. Marten vertelde dat hij nu zelfs een onderwerp als aansprakelijkheidsrecht te gek vindt.

Sparring & Sharing

Op een relaxte manier uitstekende interactieve discussies hebben, dat is het doel van deze sessies.

Sciomatch

Een bont gezelschap bleef nog lang napraten in de tuin van de Faculty Club. Offline werkt het, nu weer online verder!