ScienceOnlineLeiden

Blog

Geniet na van de eerste unconference

Frank Nuijens - 3 juni 2013, 0 2010

Geniet na van de eerste unconference

‘ScienceOnline dat zijn jullie!’, luidt het credo. Nadat de avond is afgesloten en alle vrijwilligers bedankt (zeker een kwart van alle aanwezigen), gaan de offline gesprekken door.

En hopelijk krijgen ze een online vervolg, want sociale media hebben de wetenschap veel te bieden. Zoveel is duidelijk geworden. Tot Twitters! Zo zegt Hermen Visser in zijn verslag op Leiden.nu over de eerste ScienceOnline Leiden Unconference van afgelopen donderdag 30 mei 2013. We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Het enthousiasme van de deelnemers was groot en de sfeer ontspannen. Precies wat we hoopten. Dus dank jullie, community, voor een fantastische avond!

Als je wilt nagenieten van wat er op Twitter is gezegd over de avond, lees dan de tweets na die we hebben verzameld op Tagboard:

  • Algemene tweets over #scio071
  • Hoe bouw je een digitaal publiek op: #sciodigi
  • Citizen science, hoe betrek je het publiek bij je onderzoek: #sciocitizen
  • Storytelling, hoe vertel ik mijn verhaal: #sciostory
  • Waar haal ik de tijd vandaan: #sciotijd (Tijdens deze sessie is niet veel getweet, de deelnemers hadden er waarschijnlijk geen tijd voor. Gelukkig is er wel een foto van de tips die ze hebben verzameld om tijd te maken voor sociale media.)

Heb je zelf een blog geschreven of op een andere digitale manier je ervaringen online gedeeld over de avond? Laat het ons weten, dan voegen we het toe aan deze pagina.

Blogs van deelnemers over #scio071

Whereas I can usually come home from a conference exhausted this time I came home at 10 PM completely energized and filled with new ideas. Wauw

Een blog van Margot de Groot Coenen